Prirodni lijekovi za sve bolesti

Blog u borbi za zdravlje !

27.11.2012.

Franz and Sophie - Svijet čaja

Franz&Sophie

        Inace sam veliki ljubitelj čaja, a najviše zelenog koji mi je i najomiljeniji napitak. Ovo pišem za one poput mene koji preferiraju čaj umjesto kafe i toplo preporučujem da posjete Franz and Sophie - Svijet čaja. Nikada nisam bio fan čajeva u kesicama iako sam kroz život probao većinu , uvijek sam više volio i cijenio pravo lišće čaja koje po meni ima dosta bolji i kvalitet i ukus. I tako otkada sam saznao da se i u Sarajevu otvorila radnja pod nazivom Franz&Sophie svijet čaja planirao sam da je posjetim, međutim to se malo više oteglo tako da sam tek jučer svratio u radnju i moram vam reći da baš zbog toga i pišem ovaj post.


        U "Franz and Sophie" me dočekao veoma ljubazno brat od vlasnika koji me jednostavno zatrpao informacijama i vrstama čajeva, otvarajući mi svaku kutiju da pomirišem i nadjem čaj koji mi baš odgovara, i sipajući u šolju da probam jedan od zelenih čajeva. Izbor je stvarno izvrstan, svako će naći nešto za sebe bez obzira za koju mu svrhu čaj treba. Vlasnik je ujedno i somellier za čajeve i završio je školu u Njemačkoj.


       Veoma bitna informacija je da su svi čajevi u "Franz and Sophie" BIO porijekla što je meni veoma bitno i zato sam se i odlučio za kupovinu baš u toj radnji, ko zna kakve stvari dolaze danas iz Kine i ko to kontroliše jer znate i sami kakva je situacija sa uvozom kod nas. Uglavnom jedva sam se i odlučio šta da uzmem jer izbor je stvarno preveliki.


        Kao veliki fan zelenog čaja naravno uzeo sam "China special gunpowder" , koji je jedna od najpoznatijih vrsta zelenog čaja u organskoj kvaliteti sa tipičnim izgledom koji podsjeća na zrna sačme. Probao sam ga i veoma sam stvarno zadovoljan, uz svaki čaj dolazi i upustvo koja je temperatura vode potrebna i koliko ga treba držati u njoj.


Zeleni čaj - China special gunpowder


        Drugi izbor mi je bio "Rooibos" čaj iz Južne Afrike samo što sam uzeo aromatiziranu verziju sa ananasom i đumbirom i mogu vam reći da je izvrstan. Oba čaja su veoma dobri čistači tijela i uklanjajući slobodne radikale veoma su efikasni u borbi protiv raka. Kao dodatak sam dobio tester "Lung Ching" zelenog čaja, poznatog pod nazivom "Zmajev bunar" koji je jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih čajeva iz Kine.


Rooibos čaj - Ananas - Đumbir


        Napisao sam post zato jer sam stvarno bio oduševljen i uslugom i kvalitetom proizvoda što je danas rijetkost u ovom našem gradu i mogu svakome preporučiti da ode tamo i da se sigurno nećete pokajati. Možete ih naći na web stranici www.franz-sophie.ba a nalaze se blizu Muzičke škole kod Katedrale, u ulici gdje je Bošnjačka gimnazija.


Prirodni lijekovi za sve bolesti